Вести

Владата ќе ги преземе сите мерки за непречен откуп на земјоделските производи
0

Владата ќе ги преземе сите мерки за непречен откуп на земјоделските производи

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Сите потребни мерки за непречен откуп, дистрибуција и заштита на домашното земјоделско производство, ќе бидат преземени,...
Пустината Лут во Иран е најтоплото место во светот
0

Пустината Лут во Иран е најтоплото место во светот

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Американската вселенска агенција (НАСА) со помош на спектрорадиометар на сателитите “Тера“ и “Аква“ ја измери најголемата...
Бадемите го намалуваат стресот
0

Бадемите го намалуваат стресот

June 22nd, 2017 | by Gradina Mug
Според истражувачите, исхраната која е богата со бадеми може да го намали стресот и лошиот холестерол. Редовното...

Хортикултура

Лек

Совети

 • CO2 – лек за поголеми приноси
  0
  Градина
  June 22nd, 2017

  CO2 – лек за поголеми приноси

  Употребата на јаглеродниот диоксид во пластеничкото и оранжериското прозводство претставува една од специјалните мерки за нега на расадот. Стручните лица го сметат за еден од посебните начини за ѓубрење на зеленчукот и на цвеќињата кои се одгледуваат во заштитен простор. Растенијата за...Read more